Freddy Jevnlig Justert Midje Jeans Kvinner I Svart rabatt begrenset opplag billig pris engrospris utløp tilførsel billig salg rabatter klaring rabatt NwMFrzPNH5

GXi7bXEak5
Freddy Jevnlig Justert Midje Jeans Kvinner I Svart rabatt begrenset opplag billig pris engros-pris utløp tilførsel billig salg rabatter klaring rabatt NwMFrzPNH5

Freddy jevnlig justert midje jeans kvinner i svart

 • presse opp jeans wr.up® / Treggings for damer
 • jersey myk bomull med høy elastisitet
 • Du vet trabillas
 • perfekt passform takket være silikonbånd i midjen
 • silisiummembran integrert med modellering og støttende virkning på låret
 • Lukk: skjult zip
 • maksimal støtte for teknologi takket bunnen wr.up®
 • indikert lommer
 • logo emblem på baken
 • formfitting ben og hofter
 • El ajuste flaco  Marca: Freddy  Cat:. Vaqueros ajustados  Color: negro  Material: 78% algodón, 22% spandex
Freddy Jevnlig Justert Midje Jeans Kvinner I Svart rabatt begrenset opplag billig pris engros-pris utløp tilførsel billig salg rabatter klaring rabatt NwMFrzPNH5 Freddy Jevnlig Justert Midje Jeans Kvinner I Svart rabatt begrenset opplag billig pris engros-pris utløp tilførsel billig salg rabatter klaring rabatt NwMFrzPNH5 Freddy Jevnlig Justert Midje Jeans Kvinner I Svart rabatt begrenset opplag billig pris engros-pris utløp tilførsel billig salg rabatter klaring rabatt NwMFrzPNH5 Freddy Jevnlig Justert Midje Jeans Kvinner I Svart rabatt begrenset opplag billig pris engros-pris utløp tilførsel billig salg rabatter klaring rabatt NwMFrzPNH5
Siste nytt

Def Jeans Tight Ribbet Kvinner I Kamuflasje billige gode tilbud best for salg rekkefølge utgivelsesdatoer oOT90
handle for salg fasjonable billig pris Martin Grant Flared Kjole Med Sort Geometriske Print Farfetch Grå salg visa betaling billig online clearance 2015 nye j6vlQNV
billig kjøp Twinsatt Simona Barbieri Cardigan frakt fabrikkutsalg online gratis frakt utløp DuTqw7R

Av Gayle

Da har jeg en trøst til deg, den er riktignok mager, men du er ikke aleine!

Omløp er et kjent problem for de fleste. I forrige uke var jeg hos en produsent som sleit med nettopp dette. FS-tallet var 11 og antall insemineringer i snitt var 1.9 i besetninga (2.4 for 1. kalverne). Snittet i fylket (Østfold) ligger på 1.8. Jeg har absolutt sett høyere verdier, men produsenten syntes dette var for høyt.

For å forstå noe av årsaken til dette problemet, har jeg funnet en figur fra som forklarer dette på en god måte. Forklaring under figuren.

Den horisontale linja viser dager før og etter kalving. Det grå feltet viser energibalansen fra ukene før kalving til ca 4 mnd etter kalving. Allerede 14 dager før kalving går energibalansen til kua nedover, og rundt to-tre uker etter kalving er det stort underskudd på energi. Den vertikale linja til venstre viser eggløsninger etter kalving. De horisontale ”prikkene” viser follikkelens utvikling fram til eggløsning i påfølgende syklus. Negativ energibalanse i tidlig laktasjon reduserer kvaliteten på egg som løsner 60 – 100 dager etter første eggløsning. Kua viser normal brunst, men pga den dårlige eggkvaliteten, ender ikke insemineringa opp med drektig ku.

Målsettinga blir derfor å fôre kua slik at energiunderskuddet etter kalving (og rundt kalving) blir minst mulig. Det betyr et stort fôropptak og energirikt fôr etter kalving. Mange faktorer avgjør dyrets evne til å ta opp mye fôr (størrelse, alder, rase, laktasjonsstadie, struktur på grovfôr, smakelighet osv.). Grunnlaget for høyt fôropptak legges lenge før kua kalver. Riktig fôring av kua i sintida er svært viktig for påfølgende laktasjon. Det er alt for lite fokus på dette, så her er det mye å hente. Som regel blir dyra fôra for godt i sintidsperioden. De blir for feite, og får et dårlig fôropptak etter kalving, kommer i sterk negativ energibalanse og løper om – igjen og igjen.

Ei ku skal hverken slankes eller legge på seg i sintida. (Dårlig hold i utgangspunktet – Maks 0,5 økning i holdpoeng.) Det ideelle er at kua er i samme hold ved avsining som ho var ved kalving. Det ho taper i hold i starten av laktasjonen, bør ho legge på seg utover i laktasjonen, for så å holde seg stabil i sintida. For å oppnå stabilt hold i sintida, trenger dyra moderat fôring. Seint slått grovfôr med mye struktur og lite energi. Eller en uttynning av mjølkekuenes fôrblanding med halm. I praksis forutsetter dette at en har mulighet til å skille mjølkende ku fra sinku.

fredag, juni 19, 2009

Først av alt vil jeg si at jeg ikke ser det som et nederlag hvis det ikke er samsvar mellom sentralgitt eksamen og sluttkompetanse/standpunktkarakter i norsk skriftlig. Standpunkt skal vel fortsatt måle bredere. Jeg har gitt disse elevene karakterene de har fått, fordi jeg etter min forståelse av læreplanen mener de har fortjent dem. Hvis vi mente at standpunkt og eksamen skulle måle det samme og at eksamen var et presist måleverktøy, hadde det vel egentlig ikke vært noe poeng med standpunktkarakterer. Skulle målet mitt å få bedre "samsvar", burde jeg ikke la tvilen komme elever på vippen til gode. Slik var samsvar eller mangel på svar denne våren. Legg spesielt merke til klasse B i hovedmål. Klasse A - hovedmål 13 ble "stående" (46%) 8 gikk ned en karakter (28%) 3 gikk ned to karakterer (11%) 4 gikk opp en karakter (14%) Klasse B - hovedmål (etter min vurdering må elevene her ha "uflaks" som har truffet urimelig strenge sensorer) 6 ble stående (22%) 13 gikk ned en karakter (48%) 7 gikk ned to karakterer (26%) 1 gikk opp en karakter (4%) Klasse A - sidemål 8 ble stående (57%) 3 gikk ned en karakter (21%) 1 gikk ned to karakterer (7%) 1 gikk opp en karakter (7%) Klasse B - sidemål 6 ble stående (46%) 5 gikk ned en karakter (38%) 1 gikk opp en karakter (8%) 1 gikk opp to karakterer (8%)
Send dette via e-post Bark Americana billig populær GAjqp8BhG0
Del på Twitter Roberta Scarpa Shirt samlinger billig pris billig pris opprinnelige 2pZDtv
Armani Bukser stikkontakt lav pris aJpcLg

dette er bare såååååååå utrolig godt å lese! jeg tenkte hele dagen jeg er en dårlig lærer fordi resultatene var omtrent like. la merke til at sensor bare vurderte språket, men ikke innholdet, forståelse og evnen til å kommunisere, noe som jeg synes er enormt viktig når en tester kunnskapene i et fremmedspråk.kanskje noen sensorer synes at de bare gjør en god jobb hvis de er strenge? eller de bare følger den gamle modellen fra 1960? ;-)

Kjedelig for elevene dine, og for deg også. Hos oss var det ganske bra samsvar, noen få opp, noen få ned, ellers ble de fleste liggende. Jeg hadde kun 1 som gikk ned to karakterer. Jeg vil jo tro det har vært mange ulike tolkninger av oppgavene, til tross for sensorveiledning, fordi oppgaveformuleringene er vage. Ta for eksempel oppgave 6 - der har en del brukt boka i sosialkunnskap og skrevet sosialkunnskapsoppgaver kanskje mer om kulturforskjeller enn kulturmøter. Skal det trekke mye ned, eller skal man faktisk tenke at de har jo klart å bruke fagkunnskap fra andre fag til et emne som egentlig ikke er så veldig "norskfaglig"? Uklare, upresise og vage retningslinjer fra Udir spør du meg (kanskje ingen bombe), der deres endelige svar alltid er at vi skal se på helheten og bruke skjønn. Jeg hater ordet skjønn. For noen synes helhet å være antall skrivefeil, for andre er tekstforståelse helhet. Men altså, jeg er jo ingen erfaren sensor, det er bare mine inntrykk etter de to gangene jeg har vært det.